Sanat Yönetimi Buluşmaları

İKÜ Sanat ve Tasarım Fakültesi, öğrencilerini sanat dünyasının önemli isimleri ile buluşturmaya devam ediyor. 13 Şubat Salı günü 13.00-15.00 saatleri arasında Önder Öztunalı Konferans Salonu'nda yapılacak etkinlik ile son dönem genç ressamlarından biri olan Taner Ceylan öğrencilerimiz ile buluşacak.

Sanatın kendi başına, sanatçısından, mekandan, çağından bağımsız olarak varolması önemlidir. Peki bulunduğumuz dönemde, sanat alanında sanatçının yanında birçok aktör varken, sanatın tek başına varlığı yeterli midir? Bugün belli bir noktaya gelmiş bir sanatçının aktörlerle ilişkisi ne olmalıdır?

Türkiye sanat tarihinin özellike 2000lerin başından itibaren önemli sanatçılarından biri olan Taner Ceylan sanatı ve alandaki deneyimini İstanbul Kültür Üniversitesi öğrencilerine aktaracak, 90larda sanat akademisinde okumak ve sanat alanlarında varolmak, bugün geldiği noktaya gelirken yolculuğundaki şanslar ve zorluklar üzerine deneyimlerini paylaşacak.

Taner Ceylan Kimdir?

Taner Ceylan, 1991 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünden mezun oldu. Aynı yıl, ilk grup sergisine katıldı ve Nuremberg, Almanya’da ilk kişisel sergisini gerçekleştirdi. 1995 yılında “Monte Carlo Style” adını verdiği performatif sergi ile Türkiye sanat ortamında ses getirdi. İzleyicinin tam olarak ne ile karşılacağını bilmeden içinde bulunduğu performans dönemin sanat yazarları, küratörleri tarafından tartışıldı, yazıldı. Taner Ceylan 2001-2003 yılları arasında Yeditepe Üniversitesi’nde, 2001-2006 yılları arasında Time Out Istanbul dergisinin sanat sayfalarının editörlüğünü yaptı.

Taner Ceylan birçok uluslararası fuar, müze ve galeride işlerini gösterdi. 8. (2003), 9. (2005), 14. Uluslararası Istanbul Bienali (2015), “Postcards from CAC” at the Contemporary Art Center, New Orleans (2009); “Naked”, Paul Kasmin Gallery (2009); Istanbul Next Wave (2010); Martin-Gropius-Bau, (2010); “Istanbul Modern” at the Museum Boijman Van Beuningen, (2011), Contemporary Artists vs. The Masters: Homage, Battle, Reclamation, Brattleboro Museum and Art Center,  (2016), grup sergilerinin yanısıra kişisel sergiler gerçekleştirdi. Önemli kişisel sergileri arasında “Lost Paintings Series”, Paul Kasmin Gallery,(2013), We Now Must Say Goodbye, Paul Kasmin Gallery, (2015), “I Love You” at S2 Gallery London (2017) yer alıyor. Taner Ceylan’ın eserleri Sveaas Art Collection, Hugo Brown Collection, Istanbul Modern Koleksiyonu gibi birçok kurumsal koleksiyonun yanısıra, uluslararsı özel koleksiyonlarda yer almaktadır.

2018-02-09 16:35:19