ERASMUS+ ile Güney Kore’de Öğrenim Görme Fırsatını Yakalayın !!

• Hangi dönemlerde öğrenim hareketliliği mümkündür?

Bu çağrı kapsamında 2017-2018 Bahar Dönemi’nde Güney Kore’de Miyongji Universitesi’nde, Öğrenim Hareketliliği gerçekleştirmek mümkündür.

• Kimler Başvurabilir?

İşletme, Uluslararası İlişkiler ve İngiliz Dili ve Edebiyatı Lisans Bölümlerinin öğrencileri için anlaşma kontenjanı bulunmaktadır. Bu nedenle sadece bu bölümlerde kayıtlı öğrencilerin başvuruları değerlendirmeye alınabilecektir.

• Başvuru koşulları nelerdir?

1- İKÜ’de kayıtlı, tam zamanlı öğrenci olmak

2- Genel Not Ortalaması (GNO):

En az 2.20/4.00

3- Öğrenim hareketliliği için: yeterli ECTS kredi yükü almış olan (30 ECTS)

4- Mevcut öğrenim kademesi içerisinde daha önceki Erasmus+ ve benzeri faaliyetlerden yararlanılmışsa, yeni faaliyetle beraber toplam sürenin 12 ay’ı geçmemesi

• Son başvuru tarihi nedir?

Son başvuru tarihi 27.12.2017 (Çarşamba, mesai bitimi)

• Öğrenim Hareketliliği (Student Mobility) Başvurusu İçin Gerekli Belgeler nelerdir? Nereye teslim edilmelidir?

Öğrenim Hareketliliği başvuruları SAP Orion üzerinden yapılacaktır. Herhangi bir yere bir belge teslimi yapmaya gerek yoktur.

• İlgili Bölümlerin Erasmus Koordinatörleri kimlerdir?
İşletme Dr. Murat Taha Bilişik m.bilisik@iku.edu.tr
Uluslararası İlişkiler Ahmet Ertürk a.erturk@iku.edu.tr
İngiliz Dili ve Edebiyatı Yrd. Doç. Dr. Defne Türker Demir d.demir@iku.edu.tr
  • Kaç öğrenci seçilecek ve hangi üniversiteye ne kadar sürelerle gidebilecek?

Güney Kore’de bulunan Myongji Üniversitesi’ne 2017-2018 bahar döneminde Üniversitemizden toplam 2 öğrencimiz gidebilecektir.

1. Başvurular nasıl değerlendirilecek?

1. Başvuruları geçerli olan bütün adaylar için aşağıdaki formüle göre Erasmus Notu belirlenecektir.

Erasmus Notu = (%100 sisteme göre Genel Not Ortalaması + Yabancı Dil Notu)/2

1. Öğrenciler, Erasmus notuna göre azalan sırada hazırlanacak listeye göre Myongji Üniversitesi’ne yerleştirilecektir. 2 asil ve 2 iki yedek öğrencimizin isimleri seçim sonunda ilan edilecektir.
  2. Aşağıdaki durumlarda öğrencilerin Erasmus notlarında, belirtilen değişiklikler yapılır;

-Engelli öğrencilere (belgelenmesi kaydıyla) : +10 puan
-Şehit ve Gazi çocuklarına (belgelenmesi kaydıyla) : +15 puan
-Daha önce yararlanma (her bir hareketlilik için - hibeli veya hibesiz) : -10 puan
-Vatandaşı olunan ülkede hareketliliğe katılma (Güney Kore Vatandaşı iseniz ve bu ülkelerdeki üniversitelere gidecekseniz) : -10 puan

• Hibeler neye göre dağıtılacak? Kazanan öğrencilere ne kadar hibe tahsis edilmektedir?

Hibeler, üniversite bazında Erasmus notuna göre azalan sırada hazırlanmış listelere göre Erasmus notu en yüksek olan adaydan başlamak kaydıyla ilk 2 sırada olan öğrencilere dağıtılacaktır.

-İsteyen öğrencilerimiz hibe alma hakkından feragat edebilir veya -Erasmus öğrencisi olmanın koşullarını sağlamak ve üniversitelere yerleştirilmek şartıyla- hibesiz olarak hareketliliğe katılabilir.

-Hibe almaya hak kazanan öğrencilere, akademik ders başlangıcından finallerin bitişine kadar olan süre için aylık 650 €, seyahat masrafları için ise 820 € hibe ödenecektir.

Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Sap Orion Başvuruları hakkında Detaylı Bilgi için Birimimize başvurabilirsiniz.

Başvuracak öğrencilere başarılar dileriz.

Uluslararası İlişkiler Birimi

2017-12-06 15:14:27